Vállalkozásunkat 2021-ben azzal a céllal alapítottuk, hogy környezetbarát termékek-kel, szolgáltatásokkal segíthessük a fenntarthatóságot és támogathassuk környeze-tünk védelmét. Cégünk nem csak az újrahasznosított alapanyaggal tesz a környezet megmentéséért, hanem a fák ültetését is küldetésünknek tekintjük.

Megalakulásunk óta misszónk:

✔ minőségi termékek előállítása
✔ folyamatos innováció
✔ a vásárlói igények folyamatos figyelembevételével portfóliónk bővítése


Miszziónk:

A Miell Green egy olyan élhető jövőt álmodott meg, ahol a hulladéknak tekintett alapanyagokból, tudatosságra nevelve nem csak szavakkal, de tettekkel is tehetünk a Föld megmentéséért és élhetővé tételéért. Termékeinkkel lehetőséget biztosítunk a fa alapú alapanyagok teljes körű kiváltására, ezzel is óvva környezetünket.

Víziónk:

A Miell Green küldetésének tekinti a drasztikus mennyiségű felesleges műanyaghulladék csökkentését olyan módon, hogy azt újrahasznosítva, új termékeknek ad életet. Ezek segítségével minél szélesebb körben szeretnénk hirdetni a fenntarthatóság fontosságát és létjogosultságát.

 


Megoldásokat kínálunk mind az otthoni, mind pedig az ipari felhasználás széles spektrumában. Minden termékünk garantáltan famentes és 100% műanyag hulladékból készül. Termékeink megalkotásakor elsődleges szempont volt, hogy a fát, mint alapanya-got újrahasznosított anyaggal váltsuk ki. Az általunk használt alapanyagok közel 100%-ban a mindennapokban és az iparban keletkező műanyag hulladékok, amelyeknek az újrahasznosítása így teljes mérték-ben garantált.  Minden termékünk 100%-ban újrahasznosítható, így biztosítva a folyamatos körfor-gást és környezetünk védelmét.

Ha bármelyik termékünk nem garanciálisan sérül és tovább nem használható, de beszállítod hozzánk, akkor garantáljuk, hogy abból egy újabb termék fog készülni, amely majd szintén újrahasznosítható lesz az életciklusa lejártával!


Megjelent riport:

Az újrahasznosított műanyagból készült építőipari profilokat, kerítésléceket, kerítésoszlopokat gyártó, nemrégiben indult fenntarthatósági projektünk vezetőjét, Borsics Balázst kérdeztük a Miell Green ágazat részleteiről.

Egy cégcsoportunkkal kapcsolatban álló partnerünknél találkoztam először az újrahasznosított alapanyagból készült kerítés oszlopokkal. Elindult a fantáziám és körvonalazódott a fejemben egy vízió, hogy mekkora potenciál rejlik ezekben az innovatív és fenntartható építőipari profilokban és különböző variációikban. Szinte bármit meg lehet belőle építeni, magaságyás, virágláda, padok, kisállatház, kerti tárolók, teraszburkolat, stég, építőipari zsaluk, kocsibeállók stb.

Innovatív és fenntartható építőipari profilokban látjuk a jövő építőanyagát. A hulladékra értékes alapanyagként gondolunk, így kizárólag újrahasznosított termékek gyártásával és kereskedésével foglalkozunk. SBP (Sustainable Building Products) termékcsaládunk, alap profiljaink, a fűrésztelepen megvásárolható fa alapanyagokat hivatottak kiváltani. Időjárásálló és gondozásmentes tulajdonságaiknak köszönhetően, kültéri felhasználásra kiemelten alkalmasak. Megmunkálásukhoz, fúrás, vágás, csavarozás, nem szükséges egyedi eszköz beszerzés. A fához is használatos eszközökkel történik a késztermékek szerelése. Szinte bármit el tudunk készíteni amit a fantáziánk megenged. Akár otthon összeszerelhető, játszóházat, homokozót vagy akár komposztládát, kerti kiülőt is elő lehet belőlük állítani. Nagyobb megrendelés esetén van lehetőségünk teljesen egyedi formákra, méretekre és színezésre is, a jelenleg rendelkezésre álló technológiánk keretein belül maradva.

SBP termékcsaládunk tagjai tökéletes helyettesítő eszközei a betonnak, ami egyre drágább, illetve a fának, így rengeteg növény védhető meg a kivágástól. A legbüszkébbek arra vagyunk, hogy végtermékeink az életciklusuk lejártával 100%-ban újrahasznosíthatóak, felhasználhatóak, darálást követően ismét alapanyagként szolgálhatnak, így megvalósítva a teljes körforgást.

Darált ipari selejt műanyagokkal, illetve PET újrahasznosítása során keletkező selejt (darált címke, kupak és flakon) anyagok adják az alapanyagot. Ezáltal sok, anyagában már nem újrahasznosítható, égetésre vagy hulladéklerakóra ítélt műanyagot tudunk hasznosan felhasználni.

SBP termékcsaládunk, az imént említett környezetkímélő tulajdonságain túl a betonnal és fával szemben is sokkal könnyebben kezelhetőek, telepíthetőek, alakíthatóak és szerelhetőek. Gondozásmentességüknek, szigetelő képességeiknek köszönhetően a fajlagos költségek nagy mértékben csökkenthetőek egy-egy projekten. Például mezőgazdasági, állattartási célból a villanypásztor telepítésénél jelentősen, akár 50 %-al kevesebb szigetelt kiegészítőre lehet számítani. Mivel anyagában szigetel a műanyag a fával szemben, így gyors telepítés, költséghatékonyság és hosszú távú megoldás érhető el profiljaink alkalmazásával.  

A hamarosan megújuló www.miellgreen.com weboldalunkon található elérhetőségeink bármelyikén.

Az értékesítést most kezdtük el, stratégiai partnerségekre törekszünk olyan megrendelőkkel, akik számára fontos, hogy gondozásmentes, idő és költséghatékony, esztétikus, környezetbarát, újrahasznosított termékek megvásárlásával Ők maguk is tegyenek egy lépést a fenntarthatóság felé.

Ezt követően szeretnénk technológiai fejlesztéseket és termékpaletta-bővítést eszközölni és kiterjedt ipari, zöld szolgáltatásokat is nyújtani majd a partnereinknek.

Kapcsolat: Borsics Balázs Ügyvezető, +36 70 702 1002, balazs.borsics@miellgreen.com ; office@miellgreen.com ; www.miellgreen.com

Új, ECO+ termékeink:

✔ színezék mentesek
✔ gazdaságosabb áron
✔ változatlan minőségben
✔ 20 év garanciával